Hungary Off-Road

AMTS 2019 – HUNGARY OFF-ROAD

 

PÁLYA HASZNÁLATI FELTÉTELEK

PÁLYA HASZNÁLATI FELTÉTELEK

A rendezvény területén, illetve pályán csak behajtási engedéllyel (gépjármű azonosító matrica) rendelkező gépjárművek és utasaik, a szervezők, vagy azáltaluk k ijelölt személyek tartózkodhatnak! A pálya használat egyik alap feltétele, hogy a gépjármű sofőrje lehetőséget biztosít a pályán való autóztatásra a látogatók számára.

Az előzetesen regisztrált gépjármű kiállítók a Hungary Off-Road központi pavilonjában vehetik át a jármű egyéni azonosítóját (gépjármű azonosító matrica), amit kötelező felragasztani a jármű szélvédőjére, vagy jól látható helyre. Végig a rendezvény ideje alatt itt adunk választ minden felmerülő kérdésre, valamint tájékoztatást a tervezett program időtervéről és az OFF-ROAD TAXI családi élményautózásról.

Szintén itt lehet a látogatóknak jelentkezni és előzetesen időpontot és helyet foglalni a kiválasztott gépjárműbe. A rendezvény időtervének és a bemutató pálya változtatásának jogát fenntartjuk. A pálya terepjáró gépjárművek számára lett kialakítva, ezért annak használatához érvényes vezetői engedély és megfelelő tapasztalat elengedhetetlen, továbbá a járművek vezetése fokozott ügyességet és figyelmet kíván!

A pályára csak kifogástalan műszaki állapotú járművel lehet behajtani, ezért a járművezető felel! A kifogástalan műszaki állapotnak az üzembiztos és megfelelően működő állapotot kell biztosítania. A szervező fenntartja magának a jogot, hogy műszakilag nem megfelelő járműveket nem engedi fel a pályára. A szervező előírásait és utasításait mindenkinek kötelező betartani.

Alkoholos befolyásoltság, ill. drog hatása alatt a pályán és a rendezvény egész területén tartózkodni és gépjárművet vezetni TILOS! A pályán a bukósisak használata kötelező. A biztonsági övet indulás előtt kötelező becsatolni. A ruházatban értéktárgyakat tartani nem célszerű, továbbá övek, nyakláncok valamint a napszemüveg viselése kerülendő.

Ha a járműben 14 éves kor alatti személy tartózkodik, pályára történő felhajtás kizárólag csak szülői beleegyezéssel és felügyelettel lehetséges. A pályán a forgalom egyirányú, óramutató járásával megegyező. A pályán nincs versenyzés, csak és kizárólag bemutató jellegű és családi élményautózás folyik. A pályán egy időben egyszerre akár több különböző fajta jármű is tartózkodhat! Az akadályokat minden esetben úgy kell megközelíteni, hogy előtte meggyőződött a járművezető arról, hogy az akadály teljesítését semmilyen külső tényező – akár másik jármű – nem akadályozza!

Ha a pályán bármilyen gond, probléma adódik, vagy valamiért nem lehet tovább haladni, a vészjelző kürt (duda) használatával, vagy az ablak leengedését követően a kéz magasba emelésével és lengetésével kell kifelé jelezni, hogy segítségre van szükség. A vészhangjelzés és a kéz addig marad fenn, amíg a pálya felügyelő oda nem ér segíteni. Amikor egy terepjáró a pályán áll, és a sofőr vészjelzést ad le, vagy a a keze fent van és jelez vele, addig a többi terepjáró lassít, majd megáll és pályafelügyelő engedélyéig nem halad tovább. Szándékos ütközés, vagy a másik veszélyeztetése szigorúan TILOS!

Indokolatlanul hirtelen lassítani, vagy a pályán oldalirányban haladni szintén TILOS! A pályát elhagyva és a parkolási pozícióig haladva csak “lépés” tempóban lehet közlekedni, kiemelt figyelemmel a területen sétáló, nézelődő látogatókra! A bukósisakot csak a jármű leállítása és az abból történő kiszállás után szabad levenni. A rendezvény egész területén tűzgyújtás szigorúan TILOS! A szervező nem felel a résztvevő járművében, felszerelésében és egészségében bekövetkezett esetleges károkért.

FELELŐSSÉG NYILATKOZAT

OLVASD EL FIGYELMESEN!

A pályát mindenki kizárólag a saját felelősségére és kockázatára használja. Minden résztvevő maga vállal felelősséget az általa kiállított járműért, az általa vagy gépjárműve által okozott kárért, melyet jelen regisztrációs lap aláírásával elfogad és hitelesít. Az előírásokat és a szervezők utasításait feltétlenül, minden körülmények között be kell tartan. Jelen nyilatkozattal résztvevő, illetve látogató kijelenti, hogy felelős minden kárért, amit ő, vagy az általa vezetett jármű hanyagságból, akarattal, vagy másképpen okozott a pályán, a gépjárműben, vagy a rendezvény területén.

Résztvevő az okozott károkat megtéríteni köteles. Résztvevő kijelenti, hogy tudomásul vette a rendezvényen való biztonságos részvétellel kapcsolatos alapvető biztonsági szabályokat.

A fent említett szabályok betartásának elmulasztásából adódó sérülésekért sem az AMTS, sem a Hungary Off-Road Show szervezői NEM felelnek!

Az autósport fokozottan veszélyes üzem, a gépjárművek nem játékszerek, hanem sporteszközök, ennek megfelelően a rendezvény minden résztvevőjétől alapvető elvárás a körültekintő, megfontolt, fegyelmezett és felelős magatartás. Köszönjük!

Hungary Off-Road

AMTS 2019 – HUNGARY OFF-ROAD

 

PÁLYA HASZNÁLATI FELTÉTELEK

Hungary Off-Road

Legyél jelen Te is Magyarország egyik legszínvonalasabb off-road rendezvényén. 

"Nálunk TIÉD a PÁLYA"